Skip to main content
Välkommen till Hotel Gamla Stan
Ett boutiquehotell i Gamla Stan Stockholm
Hotel Gamla Stan
Ett boutiquehotell i Gamla Stan Stockholm
Hotel Gamla Stan
Hotellet består av 3 unika byggnader från tidigt 1600-talet.
Hotel Gamla Stan
Valet av exklusiva tyger och tapeter bidrar till känslan av elegans och lyx

Hotel Gamla Stan är ett boutiquehotel med 81 helt nybyggda rum inrymda i tre fastigheter med den äldsta delen daterad tillbaka till 1600 talet.

Rummen är uppdelad längs denna charmiga långsmala byggnad beläget mellan Skottgränd och Stora Hopare Gränd. Hotellrummen med olikheter i både form och storlek är alla inredda i vackert valda varma kulörer på möbler och textiler som ger en ombonad och tidlös känsla.

Hotellet har vid ombyggnationen prioriterat tillgängligheten genom installation av en helt ny hiss i ljusgården som länkar våningar och rummen på ett betydligt enklare sätt.

Stockholms gamla stadsmur har en gång i tiden passerat genom dessa byggnader varpå några av de gamla väggmålningar som fortfarande finns att beskåda bevarats och anses som särskilt värdefulla ur ett antikvariskt perspektiv.

Hotellet är beläget på Skeppsbron med en fantastisk utsikt över Saltsjön med glimt av Skeppsholmen, djurgården och stadsgården och som ger en alldeles unik och härlig Stockholmskänsla.

Det Kungliga Slottet ligger endast 250 meter från hotellet och är klassad som en av Stockholms mest välbesökta attraktioner.

Gamla Stans smala och välbevarade historiska byggnader samt kullerstensgator i kombination med alla mysiga småbutiker och caféer i gränderna är ett stenkast från Hotel Gamla Stan.

Historia

LÄR KÄNNA HISTORIEN OM HOTEL GAMLA STAN

A MODERN CHANGE

THE XX CENTURY

At present the building is owned by Norimex AB but Hotel Gamla Stan is owned and operated by Viinvest AB who owns several hotels and restaurants in Stockholm

UPPTÄCK VÅRA RUM

UTVALD RUMSKATEGORI


Premium Havsutsikt

Våra Premium rum med Havsutsikt är större än 20 kvm och har heltäckningsmatta. Möblerna är specialdesignats för hotellet i exklusiva tyger och väggarna är klädda med lyxiga tapeter. Dessa rum har sängar som är Kingsize och med sängkläder i exklusiv satin. Alla rum har eget badrum och vacker utsikt över saltjön. 43" LED IPTV med 15 kanaler, varmvattenkokare för te och kaffe.


Hitta oss här!

Hotellet ligger på Skeppsbron, med en fantastisk utsikt över Mälaren bara 250 meter från Slottet och inom gångavstånd till de flesta turistattraktioner. Turbussar och båtar finns precis i närheten.

Skeppsbron 22
111 30 Stockholm
SWEDEN

+46 8 411 95 45

Tillbaka till toppen